Historien Om

När man tar sig runt på Pro Gym så slås man av att det är väldigt rent och prydligt för att vara på ett gym. Det är ingen tillfällighet då ägaren Nicke har ett rykte om sig att vara ordningsam.

”Man ska inte behöva leta efter utrustning när man är på gymmet och en av de saker som mina kunder gillar mest med Pro Gym är just det. Sakerna är hela och rena och finns på sin plats”, säger Nicke med ett skratt.

” Folk skakade på huvudet och tyckte jag var tokig när jag för 34 år sedan sa att jag skulle bygga egna gymmaskiner. Idag är det ingen som skrattar längre. “ – Nicke Andersson

Pro Gym ligger mitt i Södermalms hjärta – mittemellan Slussen och Mariatorget – och är ett gym av den gamla skolan. Här finns inga gruppträningsklasser, inga spinningcyklar eller yogamattor. Däremot finns det tunga vikter, specialanpassade maskiner och hantlar på 70 kg styck. Men trots att Pro Gym har en ganska hård inramning så är det en blandad publik som tränar där.

Den typiske kunden hos Pro Gym är en elitmotionär som tränar 5-6 gånger i veckan men aldrig tävlar. Många av kunderna har tränat på Pro Gym i flera år men lika många är kunder som befinner sig i Stockholm tillfälligt.

”Vi är ett av få gym i Stockholm där man lätt kan köpa tillfälliga kort såsom engångsträning, klippkort och månadskort och det gör att många som är återvändande eller på besök i Stockholm väljer att träna här” berättar Nicke.

När man använder träningsmaskinerna på Pro Gym så kan man omöjligen ana att de är konstruerade i ”Nickes” egna verkstad. Ett imponerande hembygge som ger flera fördelar: Eftersom allt är hemmabyggt så finns också möjligheten att justera och anpassa maskinparken helt efter kundernas önskemål.

”För ett tag sedan kom en kille och sa att plattan var för liten på benpressen för att hans fötter stack ut. Då tog jag med den till verkstaden och designade om den. Det får man inte på andra gym” säger ”Nicke” med ett stort leende.

cover

  • /
  • Texten © Eniro